Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μαχητικός, αλλά δεν έφτανε...
ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:
ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3-1
Τα σετ: 25-14, 18-25, 25-17, 25-23


    Παραλίγο να κατορθώσει να στείλει το ματς στο 5ο σετ ο Αρχέλαος και να προσπαθήσει να κλέψει το ματς, αλλά στο τέλος η τελευταία φάση χάθηκε οριακά. Ο Αρχέλαος αγωνίστηκε "μαγκωμένος" απέναντι σ' έναν πιο "γεμάτο" και με περισσότερες λύσεις,  αντίπαλο, προβλημάτισε σε μεγάλο  μέρος του αγώνα, αλλά τουλάχιστον έδειξε χαρακτήρα να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητές του ως το τέλος. Η Ελπίδα μπόρεσε να κρατήσει εύκολα τη μπάλα στο φιλέ, τουλάχιστον στην κόντρα μπάλα (ο Αρχέλαος χάλασε αδικαιολόγητα πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσει με καλύτερες προϋποθέσεις κάποιους πόντους) κι έδειξε πιο "ψημένη" σε τέτοια ματς.
      Το 1ο σετ τελείωσε με τιμητικό σκορ με βάση την άνευρη απόδοση, για τον Αρχέλαο. Στο 2ο , μετά το 8-5 κι 11-9, μ' όπλο το σερβίς  ο Αρχέλαος, πήρε σημαντικό προβάδισμα (11-16), που διατήρησε ως το τέλος. Στο 3ο, ο Αρχέλαος έδειξε διάθεση και πάλευε κάθε φάση, αλλά η Ελπίδα με υπομονή κράτησε το προβάδισμα που πήρε νωρίς.
      Στο 4ο, πάλι η Ελπίδα είχε ένα μικρό προβάδισμα 2-4 πόντων από την αρχή και   κάποια λάθη εκατέρωθεν, κρατούσαν το σκορ σ' αυτά τα επίπεδα. Ο Αρχέλαος με αρχή 2 λάθη έδειξε σημάδια κατάρρευσης  μετά το 14-12 (20-12), αλλά χάρη  στο καλό σερβίς ροκάνισε τη διαφορά, έφτασε το ματς στον πόντο (23-24) κι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και πιθανόν να κλέψει το σετ, ώστε να διεκδικήσει το ματς πλέον στο 5ο.
       Το κακό είναι ότι ο Αρχέλαος, αναμενόμενα, ίσως, έδειξε να μην έχει τη φρεσκάδα που είχε στην αρχή της χρονιάς, μιας και 3 κορίτσια είναι στη Γ' Λυκείου και 2 ακόμα είχαν το προηγούμενο διάστημα θέματα τραυματισμού. Έστω κι αυτή η αντίδραση, όμως, που έδειξε κατά διαστήματα, ήταν ένεση ψυχολογίας, αλλά πρέπει στα υπόλοιπα ματς, αρχής γενομένης από αυτό της Παρασκευής (με τον Ερμή Δράμας),  να διαχειριστεί σωστά...
     ΕΛΠΙΣ ΑΜΠ. (Χρυσομαλίδης): Νώτη, Κομνίνο, Ευγενίδου - Καραδήμου, Δάκου, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Χυτίρογλου, Δριντσούδη, Τσιφλικιώτη, Δροσοπούλου, Α. Παπάζογλου, Σαλαγκούδη, Πανταζή.
   ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Τσιουπλής): Χασάπη, Χανδόλια, Α. Δερβένη, Ντίτσα, Π. Συβρίδου, Κατσάρα, Τζιλίνη, Πεπόνη, Φ. Δερβένη, Μάτιου, Τσιουτσιούλη, Μάνου, Γεωργαντά, Μπουλούση.

     Στο άλλο ματς της πρεμιέρας, η "οικοδέσποινα" του τουρνουά,  ΕΑ Λάρισας έχασε το 3ο σετ, αν κι είχε σετ μπολ, αλλά η επικράτησή της ήταν εύκολη, απέναντι στον Ερμή Δράμας, με 3-1 (25-12, 25-12, 24-26, 25-11). Ο Ηρακλής Ιωαννίνων είχε ρεπό.
     Το  πρόγραμμα της Παρασκευής (2η αγωνιστική):
18.00: Ηρακλής Ιωαννίνων - Ελπίς Αμπελοκήπων.
20.00: Αρχέλαος - Ερμής Δράμας.
Ρεπό η ΕΑ Λάρισας.