Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
(ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 25-29/2/16)
Η "ομορφιά" του αθλητισμού !!!... Τρομάρα μας !!!...


     Σ' ένα από τα πλέον "μελανά" τουρνουά Πανελληνίων Ηλικιακών Πρωταθλημάτων, τα κορίτσια του Αρχελάου, έλαβαν την 3η θέση, μένοντας εκτός 4αδας. Αποτέλεσμα που δεν θα ήταν και κάτι αφύσικο, σύμφωνα με τα προγνωστικά. Αφύσικα, όμως ήταν όσα βίωσαν, λαμβάνοντας από τους "άρχοντες" των αγώνων, εμμέσως, πλην σαφώς,  την ... αθλητικότατη αντιμετώπιση του στυλ: "ίσα ρε χωριατάκια, που θέλετε να κερδίσετε κι όλας". Κρίμα για τα λόγια συμπαράστασης κι αθλητικού ιδεώδους που άκουσαν τα κορίτσια πέρυσι.  Η ΕΟΠΕ, προβλέποντας, προφανώς τις ομορφιές που αναμένονται στις επόμενες διοργανώσεις, με τον τρόπο διεξαγωγής αυτών, ανακοίνωσε στην προκήρυξη τιμωρίες για όποια ομάδα δε συμμετέχει στο τουρνουά, αναγκάζοντας έτσι τώρα κι αργότερα, αρκετά παιδιά, πολλά στη Γ' Λυκείου να υποστούν μεγάλο σοκ αρνητικής ενέργειας και πολύτιμη σπατάλη χρόνου από το διάβασμα, αγωνιζόμενα σε καταστάσεις που δύσκολα θα ξεφύγουν από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, για να προστατευτεί το ... προϊόν !!!... 
   Ο Αρχέλαος, παραλίγο θα έκλεβε το 4ο σετ και θα οδηγούσε το ματς στη ρουλέτα, του 5ου, κόντρα στο φαβορί για το Πανελλήνιο τίτλο, Ελπίδα Αμπελοκήπων, αλλά με βάση την εικόνα του, στο συγκεκριμένο ματς, "απολαβή" παραπάνω από ένα σετ, θα ήταν "παρά φύσιν". Τα σετ της ήττας με 3-1 (25-14, 18-25, 25-17, 25-23).
   Τη 2η ημέρα, τα κορίτσια της Δράμας, όντας η πιο άπειρη ομάδα της διοργάνωσης, με την καλύτερη εμφάνισή τους στο τουρνουά, έβαλαν δύσκολα στις, μετέπειτα "κολλητούλες", συγκάτοικες στο ξενοδοχείο και τις έβγαλαν το λάδι, μέχρι να χάσουν με "φθηνό" τρόπο τον τελευταίο πόντο, στο 4ο σετ.  Τα σετ της νίκης με 3-1 (20-25, 25-18, 25-16, 25-23).
    Την 3η ημέρα "κατά τας γραφάς", στον αγώνα με τη γηπεδούχο ΕΑ Λάρισας,  είδαν 2 τύπους (οι οποίοι όχι απλώς θεωρούνται, αλλά κι είναι από τους φέρελπις στο χώρο τους κι αυτό κάνει ακόμη πιο λυπηρή τη συμπεριφορά τους), σε ρόλο "Γέροντα Παΐσιου" να τους λένε με τη στάση τους: "θα είναι σαν να κερδίζεται 2 σετ, αλλά δε θα κερδίσετε !!!"... Τα σετ της ήττας με 3-0 (25-21, 25-13, 25-23).
     Μετά το ρεπό της 4ης ημέρας, που θεωρητικά θα βοηθούσε στην επαναφορά της ηρεμίας, αλλά φευ, τα εξοργισμένα και ξενερωμένα κορίτσια του Αρχελάου, αντιμετώπισαν τον επίσης "ξενερωμένο" και "λαβωμένο" Ηρακλή Ιωαννίνων (δεν αγωνίστηκε η διεθνής με τις μικρές εθνικές Κωνσταντίνα Δασκάλου, λόγω τραυματισμού), σ' ένα κλασικό "5 σετ" ματς μιας  τελευταίας αδιάφορης ημέρας, όπου όποιος έπαιρνε το προβάδισμα κατακτούσε το σετ. Εξαίρεση το 5ο, όπου το 8-11 υπέρ του Ηρακλή έγινε 15- 12 για τον Αρχέλαο. Τα σετ της νίκης με 3-2 (18-25, 25-13, 25-22, 17-25, 15-12).
      Την πρόκριση έλαβαν ΕΑ Λάρισας κι Ελπίδα Αμπελοκήπων, με το τελευταίο ματς (3-2  υπέρ των γηπεδούχων), να υπάρχουν διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων...
      Η σύνθεση της ομάδας: Χασάπη, Χανδόλια, Α. Δερβένη, Ντίτσα, Π. Συβρίδου, Κατσάρα, Τζιλίνη, Πεπόνη, Φ. Δερβένη, Μάτιου, Η. Παπαδοπούλου, Τσιουτσιούλη, Μάνου, Γεωργαντά, Μπουλούση.