Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Δίκαια πρωταθλητής ο Αριστοτέλης Σκύδρας, δεν τα κατάφερε ο Αρχέλαος...
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΕΣΠΕΜ (τελική φάση, θέσεις 1-4): ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3-1
Τα σετ: 25-14, 26-24, 23-25, 26-24


     Τελικά, από "τα 3 καρπούζια στην ίδια μασχάλη", το ένα "γλίστρησε" για τα κορίτσια του Αρχελάου. Μπορεί το νεανίδων να κατακτήθηκε σχετικά άνετα και το γυναικών να πάνε όλα κατ' ευχήν, μέχρι στιγμής, όμως στο κορασίδων δεν έγινε η υπέρβαση. Τα κορίτσια του Αριστοτέλη έδειξαν πιο αποφασισμένα κι έφτασαν δίκαια στη νίκη, έστω κι αν ο Αρχέλαος έδειχνε να ελέγχει προς στιγμήν το σκορ στα 3 σετ, που αν τα κατακτούσε θα έπαιρνε το προβάδισμα για την 1η θέση. Τα κορίτσια του Αρχελάου,  πίεσαν  για την ανατροπή, αλλά έλλειπε η ψυχραιμία, που θα τα βοηθούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στις καλές περιστροφές και να φύγουν άμεσα από τις περιστροφές, όπου ο αντίπαλος είχε πλεονέκτημα. Έτσι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα στα 3 επόμενα σετ, μετά το  άνευρο 1ο  (που τους στοίχισε στη ψυχολογία του αγώνα, ειδικά όταν το 19-14, έγινε αδικαιολόγητα 25-14), αφού πλέον ο Αρχέλαος ήταν με την πλάτη στο τοίχο,  Η, δε απώλεια, του 2ου, ενώ ο Αρχέλαος είχε το προβάδισμα σ' όλη τη διάρκεια, ήταν "μαχαιριά", αφού κυνηγούσε πλέον 3 σερί σετ και τουλάχιστον το ένα  με διαφορά. Ακόμα και το 4ο να κέρδιζε ο Αρχέλαος (όταν το 22-20, έγινε 22-24 κι είχε σπάνια ευκαιρία στο φιλέ, στο 23-24 ), ήθελε επικράτηση 8-15 στο 5ο (για να είχε - 2 πόντους στο ματς), αφού στην Κατερίνη έχασε 3-2 αλλά είχε +3 πόντους.
     Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αρχέλαος "έχτιζε" αρχικά διαφορές (8-13 στο 2ο, 13-20 στο 3ο, 8-15 στο 4ο), αλλά η ατολμία στο σερβίς και τα πολλά χαμένα, δε βοηθούσαν στη διατήρηση του ρυθμού. Από την άλλη οι γηπεδούχες περιόρισαν τα λάθη και με "σφιχτή" εμφάνιση πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του Μαΐου.
     Για την ομάδα των κορασίδων του Αρχελάου έμεινε η πίκρα για τη μη ολοκλήρωση μιας πολύ όμορφης ιστορίας, όταν στην αρχή της σεζόν υπήρχε ο φόβος ακόμη και για 5η θέση σε 8 ομάδες στον όμιλο (στον οποίο ο Αρχέλαος τερμάτισε αήττητος) και για πρώτη φορά φέτος η αίσθηση ότι δεν έδωσαν το 100% (στο μοιραίο 1ο σετ). Η παλικαρίσια εμφάνιση, ακόμα κι όταν όλα ήταν στραβά έδειξε ότι τα κορίτσια έχουν χαρακτήρα και θα διαχειριστούν σωστά αυτό το "κακό"  (ή καλύτερα "όχι τέλειο") αποτέλεσμα.
     Για τα κορίτσια του Αριστοτέλη ήταν μία δικαίωση αυτής της φουρνιάς και  του οράματος του προπονητή Άκη Αντωνιάδη για την πρώτη  συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρωταθλητής παγκορασίδων πριν 2 χρόνια σ' αυτήν τη φουρνιά με 12-0 σετ σε 4 ματς, κάνοντας περίπατο (ο Αρχέλαος ήταν... 4ος σε 7 ομάδες στον όμιλο του με 6-6 νίκες) κι αυτό δείχνει το μέγεθος της προόδου. Το ματς δε , διεξήχθη κι ολοκληρώθηκε σ' ένα κλίμα, που είναι ο ορισμός του αθλητικού fair play.
  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚ. (Αντωνιάδης): Τσανακτσίδου, Κελεσίδου, Μουσικού, Σαλαμπάση, Τοπασίδου, Αποστόλου, Κοκόση, Πορτοκαλίδου, Αγγελίδου, Τσορλίνη, Μίγκα, Λεκάκη.
     ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Τσιουπλής): Χασάπη, Χανδόλια, Α. Δερβένη, Ντίτσα, Π. Συβρίδου, Κατσάρα, Τζιλίνη, Φ. Δερβένη, Μάτιου, Κεσεσίδου, Μάνου, Κυπαρίσση.
      Στο άλλο ματς ο ΓΣ Κοζάνης επικράτησε 3-0 (25-23, 25-20,25-21) της ΑΠ Καστοριάς κι απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση, αφού κάλυψε την ήττα με 3-1 στην Καστοριά.
         Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει το εξ' αναβολής ματς Αριστοτέλης Σκύδρας - ΑΠ Καστοριάς, ενώ η τελευταία αγωνιστική περιλαμβάνει τα ματς ΑΠ Καστοριάς - Αριστοτέλης Σκύδρας και Αρχέλαος - ΓΣ Κοζάνης, το οποίο θα διεξαχθεί αργότερα, λόγω της συμμετοχής του Αρχελάου στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων (Λάρισα, 25-29/2/2016).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 ΑΓΩΝΕΣ, βαθμοί, σε παρένθεση οι αγώνες κάθε ομάδας, νίκες - ήττες , σετ υπέρ - σετ κατά)
1. Αριστοτέλης Σκ.               8(4)     4-0     12-3
2. Αρχέλαος                          8(5)     3-2     12-7
3. ΓΣ Κοζάνης                      6(5)     1-4       5-12
4. ΑΠ Καστοριάς                 5(4)     1-3       3-10