Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 3-0


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΕΤ: 3-0
(25-21, 25-20, 25-22)

Μεγάλη προσπάθεια των παίδων του Αρχέλαου Κατερίνης που με ελλείψεις αγωνίστηκαν στην παγωμένη Σκύδρα την Κυριακή 29/12 για το Πρωτάθλημα παίδων και τη δεύτερη αγωνιστική.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκινά το πρωτάθλημα παίδων για τον Αρχέλαο


Το πρώτο ματς της παιδικής ομάδας του Αρχελάου στη Σκύδρα, θα είναι η τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του τμήματος Βόλεϊ του συλλόγου. ΚΥΡΙΑΚΗ, 28/12/14 (16.00): Αριστοτέλης Σκύδρας - Αρχέλαος. Καλή αρχή για τα παιδιά του κόουτς Παναγιώτη Στούπα, σ' ένα τμήμα που δείχνει να ξαναζωντανεύει, καθώς το τελευταίο χρόνο αρκετά αγόρια εντάχθηκαν στο σύλλογο.

ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΜΙΛΩΝ ΓΙΑΝ. 3-0

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΜΙΛΩΝ ΓΙΑΝ. 3-0
Τα σετ: 25-14, 25-20, 25-16


Παίζοντας όσο χρειαζόταν, ο Αρχέλαος ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο το μαχητικού Μίλωνα Γιαννιτσών και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον αήττητο (δίχως απώλεια σετ) Μ. Αλέξανδρο Γιαν., την Κυριακή στην Κατερίνη (ώρα 18.00), σ' ένα ματς που έχει λίγα να χάσει και πολλά να κερδίσει...

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 0-3


Τα σετ: 18-25, 23-25, 17-25

Αν και δυσκολεύτηκε κάπως (κυρίως στο 2ο σετ), η "πειραματική" σύνθεση του Αρχελάου επικράτησε δίκαια της μαχητικής ομάδας της Αλεξάνδρειας, σ' ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 3-0


Τα σετ: 25-14, 25-8, 25-9

Εύκολη επικράτηση για τον Αρχέλαο, απέναντι σ' έναν φιλότιμο αντίπαλο.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ (α΄ όμιλος): ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 3-0

Τα σετ: 25-12, 25-19, 25-22

Πρεμιέρα με πολύ καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι σ΄ έναν αξιόμαχο αντίπαλο για τις μικρές του Αρχελάου.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ (α΄ όμιλος): ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 1-3

Τα σετ: 20-25, 30-28, 20-25, 14-25
Σ΄ ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, ο Αρχέλαος επικράτησε ης Νίκης με 3-1.

Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΕΣΠΕΜ - α΄όμιλος): ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 0-3

Τα σετ: 14-25, 13-25, 16-25

Δεύτερη νίκη για τον Αρχέλαο, απέναντι στον μαχητικό ΓΑΣ Αλεξάνδρειας.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Καλή χρονιά.....


Έστω και με καθυστέρηση 5 εβδομάδων ξεκινάει η αγωνιστική δράση στην ΕΣΠΕΜ, μετά τη λήξη της αποχής των διαιτητών. Ο Αρχέλαος ξεκινάει μ΄ ένα από τα πλέον δύσκολα ματς, στα πλαίσια του Κυπέλλου ΕΣΠΕΜ, στη Βέροια σε αγώνα νοκ - άουτ, κόντρα στον Ποσειδώνα Βέροιας, στο "Δημ. Βικέλας", την Παρασκευή 7/11/2014 , ώρα 20.30.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:

Ε.Ο.ΠΕ. , Ο.Δ.Β.Ε., Ε.Σ.ΠΕ.Μ., ΣΥ.Δ.ΠΕ.Μ. , ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

   Δυστυχώς για 6η συνεχόμενη χρονιά ζούμε το θέατρο του παραλόγου στην Περιφέρεια της ΕΣΠΕΜ. Αιτία

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Karch Kiraly : 10 Πράγματα που έμαθα παίζοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!


O KarchKiraly, όταν ακόμα έπαιζε επαγγελματικά στην παραλία, είχε συντάξει έναν κατάλογο, για το περιοδικό DiG (ένα εξειδικευμένο περιοδικό για τοbeachvolleyball), με 10 πράγματα που είχε μάθει σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες συμμετοχής του στο παιχνίδι.

Η ιδέα ήταν να μοιραστούν οι θαυμαστές του αυτά που τον είχαν εμπνεύσει μετά από χιλιάδες ώρες προπονήσεων και ήταν χρήσιμα για εκείνον στην σάλα ή στην άμμο. Οι συμβουλές αυτές είναι επωφελείς για τους παίκτες βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα, από παιδιά και εφήβους που τώρα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος μέχρι φτασμένους επαγγελματίες που αγωνίζονται σε τοπ ομάδες ή προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς αγώνες!

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 10 συμβουλές. Στο σημερινό, πρώτο μέρος του άρθρου, θα σας παρουσιάσουμε τις 5 πρώτες:

Αναβάλλονται οι αγώνες όλων των εθνικών και τοπικών διοργανώσεων


Στην ΕΟΠΕ κοινοποιήθηκε σήμερα η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού με την οποία:

«Αναβάλλονται οι αγώνες όλων των εθνικών και τοπικών διοργανώσεων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών που επρόκειτο να διεξαχθούν κατά το διάστημα από 01/10 έως 06/10/2014».

Κατόπιν αυτού αναβάλλονται όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών – Γυναικών καθώς και οι αγώνες όλων των Αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ η ΕΣΑΠ έχει ήδη ανακοινώσει την αναβολή των αγώνων του League Cup.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη παρακαλούνται οι Ενώσεις να επιμεληθούν για τον εκ νέου ορισμό των αναβληθέντων αγώνων.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες εγγραφές για την ομάδα Πετοσφαίρισης


Νέα χρονιά, νέες εγγραφές στην ομάδα μας και νέα παιδιά με διάθεση για μάθηση και προσπάθεια.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προπονητές της ομάδας μας.

Με εκτίμηση

Προπονητικό Team

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Στην τελική ευθεία το U19 στην Πάτρα, Κιριμκίρογλου Ν, & Φραγκουλίδου Σ - Πεπόνη Ο.



Παράλληλα με τον τελικό της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιείται στην Πάτρα άλλος ένας τελικός για το beach volley, αυτός του πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων - Νεανίδων Juniors Κ19. Μετά τα τρία Open σε Καρδία, Κερατέα και Πάτρα αλλά και τα regional των Ενώσεων ήρθε η ώρα του Τελικού όπου θα αναδειχθούν τα κορυφαία ζευγάρια της άμμου στην κατηγορία Κ19.

Η τελική φάση ξεκίνησε σήμερα με τα Κυρίως Ταμπλό των 16 καλύτερων ομάδων ης χώρας σε έφηβους και νεάνιδες και θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή με την στέψη των φετινών πρωταθλητών.

Τα αποτελέματα των αγοριών και τον κοριτσιών εδώ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ο Φωτιάδης στην Εθνική Εφήβων


Για ακόμα μία φορά μας κάνει υπερήφανους τους Κατερινιώτες η παρουσία αθλητή από την πόλη μας και από τον σύλλογο μας στην Εθνική ομάδα εφήβων.
Ο Παναγιώτης Φωτιάδης παιδί μας που αγωνίστηκε στην ομάδα του Γέρακα την περασμένη σεζόν στην Α2 Εθνική κατηγορία, γίνεται ένας από τους επίλεκτους του Αγγελόπουλου για την Εθνική ομάδα. 

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

BEACH VOLLEY



3η θέση στο Πανελλήνιο Κ16 για Φωτεινή και Διονυσία !!!...Αξιοπρεπέστατη παρουσία για τις αφες Δερβένη…

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 3-1

Ευρωπαϊκό Λιγκ 2014
Δεύτερος τελικός
Σάββατο 26 Ιουλίου
Γυμναστήριο Μπούντβα Αρένα, Μαυροβούνιο
21.00 Μαυροβούνιο - Ελλάδα 3-1 (22-25, 25-18, 25-18, 25-21)
Διαιτητές: Πομπορνίκοβ (Βουλγαρία), Χέκφορντ (Αγγλία)


Ελλάδα: Τζούριτς, Φιλίποφ, Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Τακουρίδης, Πελεκούδας / Εφραιμίδης (λ)

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η γαλανόλευκη χρειάζεται καθαρή νίκη στην ρεβάνς της 16ης Ιουλίου



Η Εθνική ομάδα των ανδρών ήταν πολύ ανταγωνιστική απέναντι στην Σλοβενία, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά ηττήθηκε με 3-2 στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ που διεξηχθη στο ΔΑΚ Ευόσμου. Πλέον η γαλανόλευκη χρειάζεται καθαρή νίκη στην ρεβάνς της 16ης Ιουλίου για να πάρει την απευθείας πρόκριση ή νίκη με 3-2 για το χρυσό σετ.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Λιγκ ανδρών


Η Πολωνία ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον Α’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ αφού πήρε το τρίποντο στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά είναι οριστικά εκτός ημιτελικών καθώς ισοβαθμεί με την Ρουμανία με 13 βαθμούς στη 2η θέση, έχει όμως 4 νίκες και 4 ήττες ενώ οι Ρουμάνοι έχουν 5 νίκες και 3 ήττες.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πρόκριση θέλει η Εθνική ανδρών στην 4 άδα.





Η Πολωνία νίκησε την Ρουμανία με 3-1 σετ στον τελευταίο αγώνα της 4ης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Λιγκ που έγινε απόψε και αφορούσε άμεσα την ελληνική ομάδα. Η ελληνική ομάδα για να προκριθεί στα ημιτελικά θέλει συγκομιδή τριών βαθμών στα δύο εκτός ματς με το Μαυροβούνιο. Αν μάλιστα καταφέρει να κάνει δύο νίκες έστω και με 3-2 σετ επί του Μαυροβουνίου θα περάσει ως πρώτη και θα αντιμετωπίσει την ΠΓΔΜ στα ημιτελικά.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

H ελβετική Σόνενβερτ αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης


H ελβετική TV Σόνενβερτ θα είναι αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον Β΄γύρο του Challenge Cup ανδρών στα κύπελλα Ευρώπης 2013-14.
Η κλήρωση έγινε στο Λουξεμβούργο και οι δευτεραθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν την άσημη ελβετική ομάδα. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ελβετία 11 με 13 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στην Αλεξανδρούπολη 25-27 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης ο Εθνικός στην Γ΄φάση θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του ζευγαριού από το CEV Cup μεταξύ της φινλανδικής Βα Λε Πα Σασταμάλα και της εσθονικής Σέλβερ Ταλίν με τους δύο αγώνες να γίνονται 9-11 Δεκεμβρίου και 16-18/12 (ρεβάνς στην Αλεξανδρούπολη).


2015 CEV Volleyball Cup and 2015 CEV Volleyball Challenge Cup Drawing of Lots - MEN.pdf

2015 CEV Volleyball Cup and 2015 CEV Volleyball Challenge Cup Drawing of Lots - WOMEN.pdf

Ηττα από την Σλοβακία με 3-0 και αποκλεισμός από το Euro-2015


Η Εθνική βόλεϊ ανδρών δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015. Στον τελευταίο αγώνα του C προκριματικού ομίλου που έγινε στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη η Εθνική ανδρών γνώρισε την ήττα από την Σλοβακία με 3-0 σετ και πλασαρίστηκε στην 3η θέση του ομίλου.

Οι Καββαδάς, Αλεξιάδης πρωταθλητές βορρά στο Beach Volley League



Ένας πρώην τενίστας και ένας βολεϊμπολίστας του Γ.Σ.Λαμίας κατέκτησαν την πρώτη θέση στο 2ο τουρνουά του Beach Volley League που ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στις εγκαταστάσεις του Mayo bar.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Βελτιωμένη η Αργεντινή.....κέρδισε εύκολα την Ιαπωνία



Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Αργεντινή, η οποία κέρδισε με 3-0 την Ιαπωνία για τον D όμιλο.




Ξεκίνημα με αγώνες επαγγελματιών









Με τον αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των αθλητών κορυφώνεται σήμερα Κυριακή, η δράση στο Mayo Beach Bar στην Αλεξανδρούπολη. Πρώτοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Καβαρατζής Χριστόφας που προκρίθηκαν στο ταμπλό των επαγγελματιών και αντιμετώπισαν τους Αλεξιάδη - Καββαδά, οι οποίοι επικράτησαν με 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πρώτους αγώνες διαιτητεύει ο Χρήστος Μπαντιανίδης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πρώτους αγώνες διαιτητεύει ο Χρήστος Μπαντιανίδης. Ο διεθνής διαιτητής και supervisor της CEV βρέθηκε την παραλία για να παρακολουθήσει αγώνες της Beach Volleyleague και προσφέρθηκε να σφυρίξει 1-2 αγώνες.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

2ο Ετήσιο Τουρνουά Μίνι Βόλει Πάνθεον - Αρχέλαος


Κυριακή 30/3/14
ΔΑΚ Λιτοχώρου
Μίνι Βόλει

2ο Ετήσιο Τουρνουά Μίνι Βόλει
Ακαδημίες Πάνθεον Λιτοχώρου – Ακαδημίες ΓΑΣ Αρχέλαος

ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ


Σάββατο 29/3/14
ΔΑΚ Έδεσσας 20:00
Πρωτάθλημα Παμπαίδων

ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
3-0
Τα σετ: (25-18, 25-21, 25-20)

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ


Σάββατο 29/3/14
ΔΑΚ Κατερίνης 14:00
Β Εθνική Ανδρών

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
0-3

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το πρόγραμμα του Σαβατοκύριακου 29 - 30/3/14

Σάββατο 29/3/14

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΑΚ Κατερίνης 14:00
ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΠΌΛΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
ΔΑΚ Έδεσσας 20:00
ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ



Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 1-3


ΚΥΡΙΑΚΗ  16/3/14
ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΕΣΠΕΜ
2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
1 – 3
Τα σετ: (28-26, 13-25, 9-25, 11-25)

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ 3-0 M


ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/14
ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
12η Αγωνιστική 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ
3- 0 Μ 

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σάββατο 15/3/14
ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16:00
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Κυριακή 15/3/14
ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 14:00
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1-3


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΑΚ ΣΚΥΔΡΑΣ
  
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
1-3
Τα σετ: (25-15, 21-25, 24-26, 26-28)

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3-0


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ
11η Αγωνιστική
ΔΑΚ ΕΔΕΣΣΑΣ: 8/3/14

ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
3-0
Τα σετ: (25 – 9, 25-12, 25-20)

Δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας στην Έδεσσα που πήγε για μια ακόμη φορά με πολλές απουσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από την βασική εξάδα αγωνίστηκαν μόνο ο Γιώργος Καρράς στην θέση του ακραίου και ο Ευάγγελος Γιάγκου, πασαδόρος της ομάδας, ως ακραίος και τέλος στη θέση του πασαδόρου, για ακόμα μια φορά ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Στούπας.Τις υπόλοιπες θέσεις τις κάλυψαν οι παμπαίδες της ομάδας. Στη θέση του διαγώνιου ο Γιώργος Γαλάνης και στις θέσεις των κεντρικών Μπλατσιώτης Πέτρος και Μαυρομάτης Χρήστος. Αλλαγές για την ομάδα ήταν ο Δημήτρης Χρυσάφης και Παπαδόπουλος Ραφαήλ.
Η ομάδας μας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο δύσκολο σερβίς του αντίπαλου και δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει και να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές επιθέσεις. Η προσπάθεια όλων ήταν συγκινητική και αρκετές φορές χειροκροτήθηκε από την ζεστή ατμόσφαιρα των οπαδών του Ίκαρου στο γήπεδο.
Για ακόμα μια φορά η ανδρική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι φυσικά λόγω των απουσιών των ανδρών του τμήματος που έλειπαν λόγω τραυματισμών (Θανάσης Τσίρκος, ράγισμα στον δεξιό αντίχειρα)  και Νίκος Ντάλα ( Τράβηγμα στη μέση) . Μια ακόμα απουσία της ομάδας ο ακραίος ( Στάθης Κάκνας,  που ήταν φοιτητής στην πόλη της Κατερίνης και πλέον είναι παρελθόν από την ομάδα μιας και τελείωσε τις φοιτητικές υποχρεώσεις του και δεν θα αγωνιστεί σε άλλο παιχνίδι με τα χρώματα του Αρχέλαου, το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στην Κοζάνη). Ο Διαγώνιος της ομάδας Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης απουσίαζε κι αυτός λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όπως και ο άλλος κεντρικός της ομάδας Αλέξανδρος Φούκης. Τα Λίμπερο τις ομάδας δεν αγωνίστηκαν φέτος λόγω υποχρεώσεων στη συμπρωτεύουσα και με όλες αυτές τις απουσίες μπορεί η ομάδα να δικαιολογήσει το  κακό αγωνιστικό της πρόσωπο την φετινή χρονιά. Άλλα και πάλι η προσπάθεια των παιδιών που αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα είναι συγκινητική και οι εμπειρίες που κερδίζουν οι μικροί τις ομάδας ακόμα πιο μεγάλες.


Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
Το Σάββατο 8/3/14 η ανδρική ομάδα πετοσφαίρισης αγωνίζεται στην Έδεσσα για την 11η αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β Εθνικής κατηγορίας στις 18:00 στο ΔΑΚ Έδεσσας με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ - ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Και στι 9/3/14 η Παμπαιδική ομάδα ξεκινά τους αγώνες στο περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ στη Σκύδρα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος παμπαίδων. 

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΕΣΠΕΜ): ΑΡΧΕΛΑΟΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝ. 1-3


Τα σετ: 13-25, 22-25, 26-24, 22-25

            Δεν τα κατάφερε ο Αρχέλαος κόντρα στην έμπειρη ομάδα των Γιαννιτσών και πλέον μηδενίστηκαν οι όποιες ελπίδες για πρόκριση στη τελική φάση. Ο Αρχέλαος «άφησε» ουσιαστικά … ενάμιση σετ, με αβίαστα λάθη κι άμυνα με τα μάτια κι έμεινε με την πικρία ότι ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με βάση την εικόνα του από τα μέσα του 2ου σετ. Για δεύτερη σερί εβδομάδα, πάντως (μετά τον αγώνα με τη Νίκη Αιγινίου),  όσοι βρέθηκαν στο  Β’ ΔΑΚ «γέμισαν» βόλεϊ, με τις 2 ομάδες ν’ αποδίδουν, ειδικά στα τελειώματα των σετ,  εξαιρετικά.
            Στο 1ο σετ ο Αρχέλαος μπήκε «ναρκωμένος» κι αυτό μια από τις πιο έμπειρες ομάδες του πρωταθλήματος (με 6άδα να αποτελείτε αποκλειστικά από γυναίκες συν μία κορασίδα λίμπερο) δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο, φτάνοντας το σκορ ως το 8-23. Ο Αρχέλαος είχε ν’ αντιμετωπίσει και το πρόβλημα στη θέση των κεντρικών μπλοκέρ, αφού οι Κεραμιδιώτη, Κιριμκίρογλου αγωνίστηκαν συντηρητικά, με πρόβλημα στη μέση, η Γεωργαντά ήταν στα … «πιτς» και η μικρή Ντίτσα έπαθε διάστρεμμα… Σε 5 μέρες η θέση… «ορφάνεψε»…
            Στο 2ο σετ, μέχρι το 7-12, η εικόνα ήταν η ίδια. Απ’ αυτό το σημείο άρχισε να μπαίνει κι ο Αρχέλαος στο παιχνίδι και το ματς ν ‘ αποκτάει ενδιαφέρον, τόσο σαν θέαμα, όσο και σαν εξέλιξη. Ο Αρχέλαος ισοφάρισε 16-16, ο Μέγας ξέφυγε πάλι(16-20) κι η  ύστατη προσπάθεια του Αρχέλαου δεν απέδωσε (21-22).
            Στο 3ο ο Αρχέλαος έπαιζε εξαιρετικά αλλά προς στιγμήν αυτό δε φαίνονταν αρκετό (4-10). Με την πλέον ψυχωμένη φετινή εμφάνιση άλλαξε τη ροή του αγώνα (από 12-16 σε 17-16, 20-17, 24-20). Ο Μέγας, όμως, απάντησε με απανωτές εντυπωσιακές άμυνες στις πρώτες επιθέσεις των  φάσεων, από πλευράς Αρχελάου (μετά από υποδοχή), ισοφάρισε  24-24, όμως με μία επίθεση κι έναν άσσο της Ρ. Κυπαρίσση ο αγώνας θα κρίνονταν μετά τα 3 σετ.
            Στο 4ο  με τις Φραγκουλίδου και Κεραμιδιώτου να σηκώνουν το επιθετικό βάρος, την πασαδόρο Πεπόνη σ’ εξαιρετική μέρα και το λίμπερο (Συβρίδου) να «σηκώνει» σχεδόν τα πάντα σε υποδοχή κι άμυνα ο Αρχέλαος έδειχνε ικανός να οδηγήσει το ματς σε 5ο σετ, προηγούμενος 15-14. Ο Μέγας όμως, εκμεταλλεύτηκε άριστα μία καλή περιστροφή του, προηγήθηκε 15-21 και 17-24 για να φτάσει στην επικράτηση (22-25), παρά την σπουδαία προσπάθεια των κοριτσιών του Αρχελάου να κάνουν την απίθανη ανατροπή.
            ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Τσιουπλής): Φραγκουλίδου, Χανδόλια, Μ. Μπατάλα, Κιριμκίρογλου, Συβρίδου, Γ. Κεραμιδιώτου, Πεπόνη, Θ. Μπατάλα, Ζ. Κεραμιδιώτη, Σ. Κυπαρίσση, Ρ. Κυπαρίσση, Γεωργαντά.


            Τα πλήρη αποτελέσματα του Α’ ομίλου (8η αγωνιστική): Αρχέλαος – Μ. Αλέξανδρος Γιαν. 1-3, Μίλων Γιαν. – Πιερικός 0-3, ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Άτλας Κιλκίς 3-1, Αίας Κιλκίς – Νίκη Αιγινίου 0-3.