Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Καλή χρονιά.....


Έστω και με καθυστέρηση 5 εβδομάδων ξεκινάει η αγωνιστική δράση στην ΕΣΠΕΜ, μετά τη λήξη της αποχής των διαιτητών. Ο Αρχέλαος ξεκινάει μ΄ ένα από τα πλέον δύσκολα ματς, στα πλαίσια του Κυπέλλου ΕΣΠΕΜ, στη Βέροια σε αγώνα νοκ - άουτ, κόντρα στον Ποσειδώνα Βέροιας, στο "Δημ. Βικέλας", την Παρασκευή 7/11/2014 , ώρα 20.30.

            Την Κυριακή στο ΔΑΚ Κατερίνης, δύο κολλητά παιχνίδια θα δώσουν η γυναικεία ομάδα, αρχικά (Β' Εθνική, Ε 'όμιλος - ΕΣΠΕΜ, ώρα 18.00) με Άτλαντα Κιλκίς και οι κορασίδες (Α' όμιλος, ώρα 20.00) με Πάνθεον Λιτοχώρου.
            Ο Αρχέλαος θα αγωνιστεί με αρκετές φιλοδοξίες, τόσο στο κορασίδων (όπου στόχος είναι η πρώτη θέση και η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), αλλά και στο Γυναικών, όπου θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να βρεθεί στην τελική φάση (θέσεις 1-4) που θα κρίνει την ομάδα που θα λάβει το εισιτήριο ανόδου στη Α2 Εθνική κατηγορία.
            Στο Κύπελλο ΕΣΠΕΜ, η νικήτρια ομάδα του αγώνα της Βέροιας θ' αγωνιστεί στον τελικό με το ΓΣ Κοζάνης, έχοντας, λάβει, συγχρόνως το εισιτήριο για τη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (προκρίνονται οι ομάδες του τελικού). Αξίζει να σημειωθεί ότι τις 2 προηγούμενες διοργανώσεις κατέκτησε... ο Ποσειδώνας Βέροιας, ο οποίος επικράτησε στον τελικό των ομάδων που στη συνέχεια προβιβάστηκαν στην Α2  (ΓΣ Γρεβενών και Πιερικό, αντίστοιχα). Στην πορεία, όμως, απέτυχε να διεκδικήσει την άνοδο στο πρωτάθλημα, μένοντας εκτός τετράδας, κάτι που δε σκοπεύει να κάνει φέτος, αφού παρουσιάζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί.
            Το πρωτάθλημα γυναικών διεξάγεται σε 2 ομίλους των 7 ομάδων. Οι 2 πρώτες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ (2 γύροι με βαθμολογία ) για τις θέσεις 1-4 και το εισιτήριο ανόδου στην Α2. Οι 3οι - 4οι κάθε ομίλου θ' αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8 και οι 5οι - 6οι κάθε ομίλου για τις θέσεις 9-12. Οι 7οι κάθε ομίλου υποβιβάζονται στη νεοσύστατη Τοπική κατηγορία, μαζί με τις ομάδες από την 10η θέση και κάτω (σε περίπτωση που ο Πιερικός δεν υποβιβασθεί από την Α2) , ενώ οι ομάδες των θέσεων 2η - 9η θα δημιουργήσουν την ενιαία ενισχυμένη Β' Εθνική. Αν ο Πιερικός υποβιβασθεί, θα αγωνισθεί στη Β' Εθνική, μαζί με τις ομάδες από τη 2η - 8η θέση, με την 9η ομάδα να υποβιβάζεται στην Τοπική κατηγορία (οι οποία θα πραγματοποιηθεί αν δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 4 ομάδες). Ο Αρχέλαος θα έχει αντιπάλους τους: Νίκη Αιγινίου, ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, Μίλωνα Γιαννιτσών, Αίαντα Κιλκίς κι Άτλαντα Κιλκίς (Α' όμιλος). Στον Β' όμιλο αγωνίζονται οι Ποσειδώνας Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας, Ίκαρος Έδεσσας, ΓΣ Κοζάνης, Αρίωνας Πτολεμαΐδας, ΓΣ Γρεβενών και Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς.
            Στις κορασίδες, 25 ομάδες χωρίστηκαν σε 3 ομίλους, με τις πρώτες αυτών να αγωνίζονται στην τελική φάση  με σύστημα πουλ (2 γύροι με βαθμολογία) και την πρώτη ομάδα ν' ανακηρύσσεσαι πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΜ και να εκπροσωπεί την Ένωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ο Αρχέλαος αγωνίζεται στον Α' όμιλο, με τους: Πάνθεον Λιτοχώρου, Νίκη Αιγινίου, ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, ΓΑΣ Μελίκης, Ποσειδώνα Βέροιας κι Αίαντα Κιλκίς.

            Ο Αρχέλαος διαθέτει ένα εξαιρετικά ταλαντούχο ρόστερ τ' οποίο καλείται φέτος να μάθει να κερδίζει στα παιχνίδια που "πρέπει" και να διαχειρίζεται την κρισιμότητα κάποιων αγώνων (άσχετα με τον μικρό ή μεγάλο βαθμό δυσκολίας τους). Σίγουρα η αναμονή (κι η αβεβαιότητα 5 εβδομάδων) επηρέασε όλες τις ομάδες, αλλά, πλέον, ήρθε η ώρα για παιχνίδι. Με την υγεία των αθλητών όλων των ομάδων να είναι η υπέρτατη ευχή, οι άνθρωποι τις ομάδας ελπίζουν σε μια αγωνιστική περίοδο χωρίς άλλα απρόοπτα. Καλή (αγωνιστική) χρονιά !!!...