Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Με το απόλυτο νικών - βαθμών στην Α2 ο Αρχέλαος...
Β' ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΕΣΠΕΜ: ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 0-3
Τα σετ: 23-25, 12-25, 13-25


     Αυλαία και στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Γυναικών, με τον Αρχέλαο να επικρατεί στο τοπικό ντέρμπι των "μικρών" του Πιερικού και να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών (14/14), το απόλυτο των βαθμών (42) και "αέρα"... 14 βαθμών από το 2ο Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών. Μοναδικές... "μουντζουρίτσες", τα 3 χαμένα σετ, με Καστοριά (3η αγωνιστική στην Κατερίνη), Κοζάνη (5η αγωνιστική στην Κατερίνη) και  Ζαφειράκη (6η αγωνιστική στη Νάουσα). Χαρακτηριστικό είναι ότι  σ' όλο το 2ο γύρο (και συνολικά στα 8 τελευταία ματς), δεν είχε απώλεια σετ. Τα παραπάνω νούμερα, αποτυπώνουν ότι η πολυπόθητη άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία ήρθε με "κρυστάλλινο" τρόπο.



     Μετά τον αγώνα, το τμήμα βόλεϊ του Αρχελάου τίμησε τόσο την ομάδα κορασίδων για τη 2η θέση στην ΕΣΠΕΜ (με ασημένια μετάλλια), όσο και των γυναικών (με χρυσά μετάλλια και κύπελλο). Τιμώμενο πρόσωπο η φυσική αρχηγός, Γεωργία Κεραμιδιώτου. Η "Τζο", εκτός το μετάλλιο και το Κύπελλο που πήρε στο σπίτι για να το χαρεί, είδε τις συμπαίκτριές της να τη φορτώνουν με:
- ένα λάβαρο του συλλόγου (που παρέλαβε από την αρχηγό των παγκορασίδων, Αλεξάνδρα Κεσεσίδου).
-  ένα λούτρινο αρκουδάκι με κασκόλ του συλλόγου (που παρέλαβε από την αρχηγό των κορασίδων, Φωτεινή Χανδόλια).
-  ένα φανελάκι του Αρχελάου, με αφιερώσεις από τις συμπαίκτριές της, αλλά κυρίως με ατάκες που "χρωμάτισαν" την καθημερινότητά τους (που παρέλαβε από την αρχηγό της ομάδας των νεανίδων, Όλγα Πεπόνη).
-  ένα πανό... "υπερπαραγωγή", αφιερωμένο στην ηγετική μορφή της ομάδας.
    Ολοκληρώθηκε με όμορφο τρόπο μία χρονιά που έφερε 2 πρωτιές (γυναικών - νεανίδων) και μία 2η θέση (κορασίδων), ενώ θα γίνει και η προσπάθεια στο κύπελλο, με τον ημιτελικό στην Κοζάνη να πραγματοποιείτε την Τετάρτη, 6/4/2016. 
     ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Σαρρής): Τσιγκαροπούλου, Θεοδώρου, Χρυσίδου, Γκόλτσιου, Τουλίκα, Μπαϊράμι, Ανθιμίδου, Ιορδανίδου, Δασιοπούλου, Καρύδη, Τριανταφύλλου.
      ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Τσιουπλής): Χανδόλια, Α. Δερβένη, Ντίτσα, Π. Συβρίδου, Κεραμιδιώτου, Τζιλίνη, Πεπόνη, Φ. Δερβένη, Μάτιου, Κεσεσίδου, Τσιουτσιούλη, Μάνου, Γεωργαντά, Κυπαρίσση.


ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
     Ο Μέγας Αλέξανδρος δε χαρίστηκε το Σάββατο στο Ζαφειράκη Νάουσας κι έλυσε έτσι την εκκρεμότητα για την ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Τοπική Κατηγορία. Την Κυριακή, η Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς επικράτησε 3-1 του "ανακουφισμένου" Μίλωνα. Τερμάτισε, έτσι στην 3η θέση, την καλύτερη της ιστορίας της, ολοκληρώνοντας έναν εντυπωσιακό 2ο γύρο με 6 νίκες και μοναδική ήττα, αυτήν από τον Αρχέλαο, εντός έδρας (που "κλείδωσε" και μαθηματικά την άνοδο). Με αλλαγές στη σύνθεσή τους και παίζοντας ελεύθερο βόλεϊ, ο ΓΣ Κοζάνης κι η Νίκη Αιγινίου, παρά το 3-0 των γηπεδούχων, πρόσφεραν ένα καλό παιχνίδι στους θεατές. Αναλυτικά:
Ζαφειράκης Νάουσας - Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών           0-3.
Μίλωνας Γιαννιτσών - ΑΠ Καστοριάς                                       1-3.
ΓΣ Κοζάνης - Νίκη Αιγινίου                                                       3-0.
Πιερικός - Αρχέλαος                                                                    0-3.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ,  βαθμοί, νίκες - ήττες, σετ υπέρ - σετ κατά)
1. Αρχέλαος                        42     14-0     42-3
2. Μ. Αλέξανδρος Γιαν.     28      10-4     33-20
3. ΑΠ Καστοριάς               26       9-5     30-22
4. Πιερικός                         24       8-6     27-22
5. ΓΣ Κοζάνης                   19       6-8     26-30
6. Νίκη Αιγ.                       13       3-11   18-34
7. Μίλωνας Γιαν.                 8       3-11   12-35
8. Ζαφειράκης Ν.                8       3-11   15-37

     Ο Μίλωνας υπερτερεί στην ισοβαθμία του Ζαφειράκη, λόγω των 2 νικών του στα μεταξύ του ματς (3-2 στη Νάουσα, 3-0 στα Γιαννιτσά).