Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο Μέγας κατέκτησε το Κύπελλο σε τελικό - παρωδία στη γιορτή του βόλεϊ της ΕΣΠΕΜ...
ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2-3
Τα σετ: 25-22, 20-25, 16-25, 25-22, 13-15


     Σίγουρα το τελευταίο που περίμεναν οι άνθρωποι της Φλώρινας που φιλοξένησαν με μεγάλη διάθεση τη φετινή "Γιορτή Βόλεϊ", ήταν ότι διαδραματίστηκε στον τελικό. Σ' ένα παιχνίδι με κραυγαλέα λάθη εις βάρος των 2 ομάδων, το πήρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο, όπως φάνηκε από την πίεση σε κάθε σφύριγμα, από γήπεδο και κερκίδα (λόγω προκατάληψης, από πάθημα, παλιότερα από το ίδιο πρόσωπο;;;... Λόγω του γεγονότος ότι φάνηκε να λειτουργεί υπέρ, όλη αυτή η γκρίνια;;;... Και τα 2 μαζί;;;)
       Ο Αρχέλαος, είχε το δεδομένο πρόβλημα στην πάσα, αφού η Φανή Δερβένη είχε θέμα ενοχλήσεων στον καρπό της κι αναγκάστηκε να καταφύγει στην ... "μανσετάδα", ενώ οι Πεπόνη - Τσιουτσιούλη δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν (προσωπικοί λόγοι η πρώτη, τραυματίας η δεύτερη). Παρόλα  τα λάθος σφυρίγματα, βάση εικόνας του αγώνα, ο Αρχέλαος δίκαια πήρε το 1ο και το 4ο σετ (όταν πλέον άρχισε από πλευράς Αρχελάου η αντίδραση στο "μανούριασμα" από πλευράς Μέγα, για κάθε σφύριγμα). Δίκαια, επίσης, έλαβε ο Μέγας το 2ο και 3ο σετ, ενώ στο 5ο ο Αρχέλαος έδειχνε καλύτερος, είχε τις ευκαιρίες να ξεφύγει σε αρκετές φάσεις, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί. Μετά το 11-11 , τα κορίτσια της ομάδας, νόμιζαν ότι κέρδισαν  και τις 6 υπόλοιπες φάσεις, αλλά στο τέλος έχασαν το σετ και τον αγώνα... Κι αν οι διαμαρτυρίες για τη φάση που έγινε το 11 - 14 (φιλέ στη Ντίτσα, που έλεγε ότι δε βρήκε), ελέγχονται, οι άλλες 3 φάσεις έκριναν το νικητή: 
- στο 11-11, το άουτ σερβίς δόθηκε μέσα (11-12).
- στο 11-12 προηγήθηκε υπέρβαση σε προσπάθεια της πασαδόρου Φ. Δερβένη (αφού η μπάλα ήταν στο γήπεδο του Αρχελάου κι έγινε προσπάθεια για πάσα, η επαφή του μπλοκ του Μέγα είναι παράβαση), με τον πόντο να καταλήγει στο Μέγα (11-13).
- και στην τελευταία φάση του ματς (13-14), η επίθεση από πλευράς Μέγα, "μετακίνησε την αντένα στο φιλέ, όχι απλώς τη βρήκε" (σύμφωνα με ουδέτερους), αλλά ο πόντος δόθηκε στα κορίτσια των Γιαννιτσών που κατέκτησαν έτσι το Κύπελλο ΕΣΠΕΜ.
     Σε βαριά ατμόσφαιρα έγινε η απονομή τόσο για τον τελικό, όσο και τις ομάδες που διακρίθηκαν σ' όλα τα πρωταθλήματα,  κλείνοντας, έτσι, με το χειρότερο τρόπο η χρονιά για την ΕΣΠΕΜ. Ο Αρχέλαος βραβεύθηκε για τις πρώτες θέσεις σε γυναίκες - νεάνιδες και 2η στις κορασίδες και παμπαίδες. Τα κορίτσια του Αρχελάου έζησαν ημέρες Φεβρουαρίου ξανά (με τη διαφορά, ότι στη Λάρισα τα λάθη αδικούσαν μονόπλευρα, εξαρχής, μόνο τη μία ομάδα), ενώ η αίσθηση ότι έγινε ένα μεγάλο έξοδο και χάθηκε , τόσο αργά χρονικά, μία ολόκληρη μέρα για να βιώσουν οι άνθρωποι της ομάδας τα παραπάνω, δε χωνεύεται... Προς στιγμήν, πάνω στο θυμό, υπήρξε η σκέψη, στην απονομή του τελικού να παραβρεθεί μόνο η αρχηγός, αλλά τελικά, με πιο καθαρό μυαλό, αποφασίστηκε να τιμηθεί κανονικά, η προσπάθεια των ανθρώπων της Φλώρινας για τη γιορτή, "καταπίνοντας" την αίσθηση του "ηλίθιου" που του τη φέρανε...