Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Beach Volley 
1ο Τουρνουά OPEN -  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  JUNIORS Κ19 2016
(Sailing The Club, Σχινιάς Μαραθώνα, 18-19/6/2016)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΓΑ / ΔΙΟΝΥΣΙΑ !!!...



     Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Τουρνουά,για την περιφέρεια της ΕΣΠΕΜ (έστω και σε τουρνουά OPEN), πανηγύρισαν οι Κατερινιώτισες Όλγα Πεπόνη (γεν. 98) και Διονυσία Μάτιου (γεν. 01), ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Τα 2 κορίτσια αποτελούν τις "πρωτοπόρες" των τουρνουά ΕΣΠΕΜ, όντας οι μόνες με συνεχή παρουσία από το 2012. Το γεγονός ότι αυτές έφεραν το πρώτο χρυσό, έχει και τη συμβολική του σημασία. Ειδικά, όταν τα ζευγάρια που πρωταγωνιστούν σ' αυτά τα τουρνουά, διεκδικούν τα μετάλλια (εξαίρεση οι  Πεπόνη / Τσιουτσιούλη πέρυσι, αφού οι Όλγα / Ευού πήραν την 3η θέση χωρίς συμμετοχή σε OPEN).
     Τα κορίτσια αγωνίστηκαν μαζί, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουν πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Κ19. Η Όλγα αδυνατεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων να αγωνιστεί στα 4 τουρνουά της ΕΣΠΕΜ, όπου η Διονυσία θα συμμετάσχει στο Κ16 με τη Βιβή Δερβένη. Τα κορίτσια, σε περίπτωση που συμμετάσχουν στο 2ο OPEN, στην Καρδία Θεσσαλονίκης (4-5/7), με πρόκριση στα ημιτελικά, λογικά θα λάβουν την πρόκριση, στο FINAL του Σχινιά (πάλι), 5-7/8.
     Όλα τα κορίτσια έδειχναν επηρεασμένα από την χρονική περίοδο του τουρνουά (πολύ νωρίς) και του απίστευτου καύσωνα, αλλά όσο κυλούσε το τουρνουά το θέαμα ανέβαινε. Τα κορίτσια της Κατερίνης έδειξαν μεγάλη συνοχή αμυντικά (παρά τις 3, μόλις,  προπονήσεις μαζί). Λύνοντας το πρόβλημα του τελειώματος των εύκολων φάσεων, η 2η μέρα κι ειδικά τα 2 τελευταία ματς, κύλησαν εξαιρετικά.


     Το τουρνουά Κ19 της ΕΣΠΕΜ, αναμένετε να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η συμμετοχή των 4-5 ομάδων της Καστοριάς, της ομάδας της Αλεξάνδρειας (Δαμιανίδου / Καραγκιοζοπούλου, 2ες πέρυσι στο Πανελλήνιο Κ16), των Τσιουτσιούλη / Χανδόλια από Κατερίνη (3ες θέσεις σε Πανελλήνια με Πεπόνη και Μάτιου αντίστοιχα), που θα αγωνιστούν μαζί (πρώτα ο Θεός), αφού δε γίνονταν να συνεχίσουν τα ζευγάρια με τις περσινές συνθέσεις λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων όλων των κοριτσιών, δίνουν υπόσχεση για ένα άκρως ενδιαφέρον καλοκαίρι. Μαζί με τη συμμετοχή κι άλλων ζευγαριών από την Κατερίνη κι όχι μόνο,  το επίπεδο ανεβαίνει διαρκώς. Η απουσία (λογικά) των Διονυσία / Όλγα από αυτό, μπορεί να στερεί τη δυνατότητα να δούμε το πλέον "ονειρεμένο" τουρνουά, ανοίγει, όμως το δρόμο για συμμετοχή και 2ης ομάδας της ΕΣΠΕΜ (της πρωταθλήτριας), στα τελικά. Αναλυτικά: 



1ο ματς - ΣΑ, 17/6 (Α' ΓΥΡΟΣ): ΜΑΤΙΟΥ / ΠΕΠΟΝΗ - ΜΟΥΓΙΟΥ - ΜΠΟΒΑΛΗ 2-0 (21-7, 21-10)
Μόλις 25 λεπτά χρειάστηκαν τα κορίτσια της Κατερίνης να κερδίσουν τις άπειρες "μικρές" (01) του Χαλανδρίου, σε συνθήκες καύσωνα, που προμήνυαν τι θα ακολουθήσει.

2ο ματς - ΣΑ, 17/6 (Β' ΓΥΡΟΣ): ΠΑΤΑ / ΛΑΚΑΣΑ - ΜΑΤΙΟΥ / ΠΕΠΟΝΗ 0-2 (13-21, 16-21).
Με τη ζέστη να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον ορισμό "ανυπόφορη", οι Διονυσία / Όλγα έδειξαν καθαρό μυαλό στα τελειώματα των σετ, σ' ένα ματς λαθών κι έφτασαν σε μία ανέλπιστα εύκολη νίκη, απέναντι στα κορίτσια από την Αθήνα,  του ομοσπονδιακού Μ. Ρουμελιώτη. Η Σοφία Λακασά είναι κάτοχος 2 ασημένιων μεταλλίων σε Πανελλήνια τα τελευταία 2 χρόνια.

3ο ματς- ΣΑ, 17/6 (Γ' ΓΥΡΟΣ): ΜΑΤΙΟΥ / ΠΕΠΟΝΗ - ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ / ΣΑΜΠΑΤΗ 0-2 (13-21, 25-27)
Δίκαιη ήττα από τα κορίτσια του Μάνου Ξενάκη, που αγωνίστηκαν με αλλαγή στη σύνθεση (τραυματισμός της Δήμητρας Παυλέα). Η Ιφιγένεια Σαμπάτη ήταν απολαυστική παίζοντας και για τη Δήμητρα, η Χρ. Καράμπελα (00) σταθερότατη και τα εξαντλημένα, από το βραδινό δρομολόγιο με τραίνο, κορίτσια της Κατερίνης έχασαν το 1ο σετ με κάτω τα χέρια, με φανερό πρόβλημα ενέργειας. Στο 2ο σετ, το σώμα δε μπορούσε, το μυαλό δούλεψε και γιαυτό, έστω και χωρίς σταθερότητα. Έφτασαν σε πολλές ευκαιρίες να τελειώσουν το σετ, αλλά η "Ίφι" ήταν από "άλλο ανέκδοτο" σ' αυτό το ματς. Έτσι τα κορίτσια της Καλαμάτας πήραν πανάξια την απευθείας πρόκριση για τους ημιτελικούς,οδηγώντας τις Διονυσία / Όλγα σε "ζόρικο" ματς, 2ης ευκαιρίας, την Κυριακή το πρωί.



4ο ματς - ΚΥ, 18/6 (οι χαμένες 5ες): ΜΑΓΓΕΛ / ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ - ΜΑΤΙΟΥ / ΠΕΠΟΝΗ 0-2 (15-21, 16-21)
Με σερβίς πάνω στη Χρ. Μολδοβανίδη (πρωταθλήτρια Κ16 πέρυσι), η οποία βρέθηκε σε κακή μέρα, τα ξεκούραστα, πλέον κορίτσια της Κατερίνης πήραν σχετικά εύκολα την πρόκριση για τα ημιτελικά. Το ξεκίνημα του 1ου σετ (0-7, 4-15) και του 2ου (7-12) ήταν το "μαξιλάρι" ασφαλείας, παρά την αντίδραση των κοριτσιών από την Αθήνα, επίσης του Μ. Ρουμελιώτη. Ειδικά στο 2ο σετ, μείωσαν στον πόντο (15-16), αλλά η διαφορά άνοιξε πάλι  (16-19 με την Όλγα να ζητάει να βραχεί το γήπεδο που "έκαιγε", άσχετα αν έκοβε το ρυθμό. Τα προβλήματα του μη πιεστικού σερβίς και της απουσίας των εύκολων τελειωμάτων, όμως, παρέμεναν, άσχετα της εξαιρετικής αμυντικής επίδοσης.

5ο ματς - ΚΥ, 18/6 (ημιτελικός): ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΓΛΥΚΑ - ΜΑΤΙΟΥ / ΠΕΠΟΝΗ 0-2 (16-21, 13-21)
 Η ομάδα από την Αθήνα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά αήττητη, επικρατώντας σ' ένα εντυπωσιακό ματς, τόσο σαν εξέλιξη, όσο και θέαμα, επί των Αγριοδήμου / Μονάντερα (22-20, 23-21) κι έδειχναν μεγάλο εμπόδιο. Η Διονυσία / Όλγα, με πίεση, πλέον σε σερβίς κι επίθεση, τεράστια υπομονή στις φάσεις κι αυτοπεποίθηση σε υψηλό βαθμό, πήραν δίκαια την πρόκριση για τον τελικό, δείχνοντας πλέον πως βρήκαν ρυθμό.

6ο ματς - ΚΥ, 18/6 (ΤΕΛΙΚΟΣ): ΜΑΤΙΟΥ / ΠΕΠΟΝΗ - ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΥ / ΜΟΝΑΝΤΕΡΑ 2-0 (21-12, 21-13)
Κι όμως υπήρχαν καλύτερα, στη συνέχεια. Στον τελικό αγωνίστηκαν οι 2 ομάδες που προήλθαν από το ταμπλό των ηττημένων. Η Ηλέκτρα Αγριοδήμου ήταν η έτερη πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ16, πέρυσι. Σ' έναν πολύ όμορφο τελικό, έστω κι αν έλειψε  η κόντρα, οι Διονυσία / Όλγα ολοκλήρωσαν το τουρνουά με ακόμη καλύτερη εμφάνιση του ημιτελικού, μ' ένα σκορ που δείχνει την εικόνα του ματς, αλλά, σίγουρα, σε καμιά περίπτωση τη διαφορά των 2 ομάδων, αφού στα προηγούμενα ματς τα κορίτσια του Κ. Νικολακόπουλου έδειξαν πολύ δυνατό σύνολο, μ' αποκορύφωμα τη νίκη 2-1 στον ημιτελικό επί των Καράμπελα / Σαμπάτη, 

 Εντυπωσιακός ήταν κι ο τελικός των αγοριών, με τους Ιωαννίδη / Σακκά να επικρατούν τους Γαληρόπουλο / Μπουτόπουλο με 2-0. 




Όλα τ΄αποτελέσματα, εδώ: http://www.volleyball.gr/downloads/news/TabelApotelesmatonNeanidon.pdf

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΟΣ - ΠΑΙΚΤΩΝ):
1. Δ. ΜΑΤΙΟΥ / Ο. ΠΕΠΟΝΗ                                         120 (60)
2. Η. ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΥ / Γ. ΜΟΝΑΝΤΕΡΑ                       100 (50)
3. Η. ΑΡΒΑΝΙΤΗ / Α. ΓΛΥΚΑ                                           90 (45)
3. Χ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ /   Ι. ΣΑΜΠΑΤΗ                               90 (45)

5. Ε. ΠΑΤΑ / Σ. ΛΑΚΑΣΑ                                                  80 (40)        
5. Δ. ΜΑΓΓΕΛ / Χ. ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ                              80 (40)
7. Κ. ΚΑΚΟΛΥΡΗ / Σ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ                      70 (35)
7. Μ. ΚΑΝΙΣΤΡΑ / Σ. ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ                           70 (35)
9. Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ / Ι. ΝΙΑΡΧΟΥ                                         60 (30)
9. Χ. ΜΟΥΓΟΥ / Ν. ΜΠΟΒΑΛΗ                                       60 (30)
9. Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ / Χ. ΚΑΡΑΛΗ                                  60 (30)